Здравейте,добре дошли в сайта на Watches Bulgaria
Бихме искали да удовлетворим всички ваши желания.

MB&F HM9 “Sapphire Vision” разкрива сърцето на хорологичната машина

За всички проблеми през 2020 г., представени за много марки часовници, някои от тях, като швейцарската независима MB&F , въпреки това имаха забележителна година по отношение на изданията. Любимота на феновете марка разкри редица нови проекти и колекции, сред които ново жълто злато и фокусирани върху спорта Legacy Machine Perpetuals, съвместни часовници и часовници съответно с H. Moser & Cie. И Watches of Switzerland и два вдъхновени от животни актуализации на каталога, HM3 Frog X и HM10 „Булдог“, MB&F и неговият уважаван основател, Макс Бюсер, често се озовават на върха на съзнанието на колекционерите на часовници и в заглавията през бурната година.

Бюсер и неговият екип, мнозина ще бъдат сърдечни да знаят, не показват признаци на забавяне през 2021 г. Миналата седмица разкри най-новата си „Хорологична машина“, HM9 „Sapphire Vision “. Феновете на марката може да си спомнят оригиналния HM9, наречен „Flow“, от 2018 г. Този последен модел, HM9-SV, използва същия основен дизайн, различавайки се – съвсем очевидно – в използването на предимно сапфирен калъф на мястото на предишната предимно метална конструкция. Марката нарича предишния си механизъм HM9 „най-красивото движение, създадено от MB&F до момента“. В този случай „каква друга логична стъпка трябваше да се предприеме [тогава], ако не да се обхване двигателят в прозрачна обвивка от сапфирен кристал?“ И точно това направи MB&F.

Новият модел се лансира като поредица от четири ограничени издания от по пет парчета, различаващи се по отношение на техните материали и цветове. Двете са в розово злато с NAC покритие черен или PVD покритие син двигател; два други са в бяло злато, използвайки или PVD покритие лилаво или розово позлатено двигател.

По-внимателният поглед към часовника разкрива, че едноименният му сапфирен калъф е закрепен чрез различни парчета благороден метал, осигурявайки на 57-мм х 47-мм х 23-мм продълговати хронометър много готин, механичен вид. Неговите най-видни аспекти включват колелата за дуелен баланс, които работят независимо един от друг и се намират на всеки фланг на часовника. Централна част на тялото е домакин на по-голямата част от движението и следователно на останалата част от часовника.

По отношение на цялостната естетика на HM9, някои отбелязват, че изглежда като кактус с две рамена; други, като джет; други, като ракетен кораб; и други, като нещо, което може да се намери на един от различните еротично ориентирани автоматични часовници, произведени от Ulysse Nardin, наред с други. Освен заключенията на феновете (и критиците), самата марка е казала само, че вдъхновението на часовника е черпено от „автомобилните и въздухоплавателни дизайни от 40-те и 50-те години“, включително стила Streamline Moderne (автомобил Phantom Corsair от 1938 г. на снимката по-долу, чрез Hemmings ), считано за производно на стила арт деко, най-популярен през предишните десетилетия.

Други детайли на кутията включват корона от горната страна за навиване на движението с ръчно навиване и регулиране на времето, закрепване на винтове през краищата, за да държат сапфирената обвивка заедно, както и комбинация от патентовано триизмерно уплътнение и високотехнологично съединение процес на залепване, за да осигури на тази хорологична скулптура 30-метрова водоустойчивост.

Докато самият калъф използва три части сапфир за конструкцията си, още два сапфирени фасета се използват от долната страна на хронометъра на часовника: единият покрива циферблата, а другият за самия циферблат. Поставянето на хронометричния аспект е важно, тъй като носи частичното вдъхновение на оригиналния HM9 като „часовник за шофиране“ – наречен така, защото странично ориентираният му дисплей на времето помага на водача да определи часа, без да се налага да навива китката си или да губи по друг начин съсредоточете се върху пътя.

Вероятно се подразбира, но звездата на шоуто несъмнено е движението под тази зашеметяваща сапфирена стъклена структура. Механизмът за ръчно навиване е красиво завършен през цялото време и лесно ще държи всеки потребител ангажиран със своите цветове, механика и изработка за безброй часове.

Движението е съставено от 301 отделни парчета, включително 52 бижута, и разполага с двете гореспоменати, напълно независими балансиращи колела с планетарен диференциал от двете страни, двойни сферични витла от долната му страна и амортизиращи хеликоидални пружини, свързващи движението с кутията . Калибърът се захранва чрез единична барелна пружина, съхраняваща 45-часов резерв на мощност, и има по-бавна честота от повечето часовници, биейки стабилно при 18 000 vph.

Моделите HM9 “Sapphire Vision” са налични сега, като запитванията се извършват директно от онлайн магазина на MB & F, Mad Gallery, тук . Някои от моделите вероятно ще се видят в бутиците по-късно през годината. Към момента цените са определени на $ 440 000.